Malzemeler:
- 1 L süt
- 125 gr toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 100 gr vanilyali nisasta (veya misir nisastasi)
- 2 adet iyice olmus muz
- 1 y.k. tereyagi
*Üzeri için: muz dilimleri + kiyilmis ceviz
Hazirlanisi:
1) Bir kasede 150 ml sütü ve (vanilyali) nisastayi karistirin
2) Kalan sütü, sekeri ve vanilyali bir tencereye alip kaynamaya birakin
3) Süt kaynadiginda üzerine nisastali karisimi ekleyip kaynayana kadar çirpin
4) Catalla ezdiginiz muzlari ekleyin ve bir tasim kaynadiktan sonra atesten alin
5) Muzlu pudingi kaselere bölüstürün ve sogumaya birakin
6) Puding tamamen sogdugunda üzerine bir dilim muz koyup bir miktar kiyilmis ceviz serpin ve servis edin
Afiyet olsun :)
13 Şubat 2018 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder