Malzemeler:
- 400 gr konserve domates
- 1 adet domates
- 4 adet sogan
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 130 gr esmer seker
- 100 ml beyaz sirke veya elma sirkesi
- 3 y.k. köri
- 1 ç.k. tuz
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 ç.k. aci toz biber
- 1 ç.k. karabiber
- 1 ç.k. toz zencefil
- ½ ç.b. su
- 1 y.k. misir nisastasi
- 1 y.k. su
- 1 y.k. bal
Hazirlanisi:
1) Soganlari iri dograyip yagda 10 dakika soteleyin
2) Baharatlari ve sekeri ekleyip sotelemeye devam edin
3) Baharatlarin kokusu çiktiginda iri dogranmis domatesleri, sirkeyi ve ½ ç.b. suyu ilave edip 1 saat kisik ateste ara sira karistirarak kaynatin
4) Salça kivamina gelen sosu süzgeçten geçirip tekrar tencereye aktarip atese alin
5) Bir kasede su ile açmis oldugunuz nisastayi sosa ekleyip hafif kalinlasana kadar kaynatin ve atesten alip bali katin
6) Ketçapi kavanozlara doldurun, sogumaya birakin
7) 1 gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra ketçapi dilediginiz gibi kullanabilirsiniz
NOT: Ketçapi buzdolabinda muhafaza edip 1 hafta içinde tüketmenizde fayda var.
Afiyet olsun :)
22 Şubat 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder