Malzemeler:
- 8 adet kirmizi dolmalik biber
- 2 adet sogan
- 1 kase pirinç
- 1 y.k. toz seker
- 1 t.k. tarçin
- 1 t.k. yenibahar
- 1/2 ç.b. kus üzümü
- 1 t.k. kuru nane
- 1 t.k. kuru maydanoz
- Tuz, karabiber
- Sicak su
- Zeytinyagi
Hazirlanisi:
1) Dolmalik biberlerin içlerini temizleyip bir kenara alin
2) Ince dogranmis soganlari 1/2 ç.b. zeytinyaginda soteleyin
3) Üzerine yikanmis pirinci ekleyip sotelemeye devam edin
4) Sekeri, baharatlari ve kus üzümlerini ilave edip 1 s.b. suyu da kattiktan sonra kisik ateste biraz pisirin
5) Biberlerin içini bu harçla doldurup tencereye dizin
6) Dolmalarin yarisina gelecek kadar sicak su ekleyip üzerine 1/2 ç.b. zeytinyagi gezdirdikten sonra kisik ateste pismeye birakin
7) Dinlendirdikten sonra ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun :)
2 Şubat 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder