Malzemeler:
*Et için:
- 750 gr dana eti
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik
*Pilav için:
- 2 kupa pirinç
- 4 kupa sicak su
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Eti kusbasi dograyip bir tencereye alin
2) Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
3) Et suyunu çektikten sonra hala biraz cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz
4) Altini kapatmadan önce tuzunu ve kekigi ilave edin
5) Pilav için yaglari ve iyice yikanmis pirincleri pilav tenceresine alip kavurun
6) Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyu ilave edip tuzu da kattiktan sonra pismeye birakin
7) Pilav suyunu çektikten sonra demlendirin ve et ile birlikte servis edin
Afiyet olsun :)
20 Şubat 2018 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder