Malzemeler:
*Muhallebi için:
- 1 L süt
- 100 ml krema
- 1 adet yumurta
- 4 y.k. toz seker (tepeleme)
- 4 y.k. un (tepeleme)
- 1 paket vanilya
*Sos için:
- 500 gr seftali (konserve de olabilir)
- 5 y.k. toz seker
- 1 s.b. su
- 1 y.k. misir nisastasi
- 1 t.k. limon suyu
Hazirlanisi:
1) Muhallebi için bütün malzemeleri bir tencereye alip çirparak kaynatin
2) Kaynayip kalinlastiginda atesten alip kaselere bölüstürün
3) Seftali sosu için seftalileri (kabuksuz) blenderdan geçirip püre haline getirin
4) Püreyi, sekeri, suyun yarisini ve limon suyunu bir tencereye alip kaynatin
5) Ayri bir kasede kalan suyla nisastayi karistirin ve bu karisimi kaynayan seftali püresine ekleyip kalinlasana kadar karistirarak pisirin
6) Sosu muhallebilerin üzerine hepsine esit miktarda olacak sekilde bölüstürün ve sogumasi için bir kenara alin
7) En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra soguk servis edin
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *
31 Ocak 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder