Malzemeler:
- 5 adet tavuk kanat
- 5 adet tavuk baget
- 3 adet tavuk gögsü
- 2 adet patlican
- 5 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 2 dis sarimsak
- 4 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. biber salçasi
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 ç.b. su
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, pul biber
Hazirlanisi:
1) Tavuklari büyük bir güveçin içinde yag ile birlikte mühürleyin
2) Üzerine salçalari, ezilmis sarimsaklari ve baharatlari ekleyip soteleyin
3) Iri dogranmis sebzeleri ilave edin
4) Son olarak 1 ç.b. suyu ekleyip üzerini kapagiyla veya folyoyla örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pisirin
5) Pisen tavuklu güveçi en az 15-20 dakika dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan halamiza çok tesekkür ediyoruz! *
17 Nisan 2018 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder