Malzemeler:
- 1 kg roma domatesi (4’e bölünmüs)
- 3 y.k. zeytinyagi
- 4 dis sarimsak
- 1 L tavuk suyu
- Bir tutam taze feslegen
- 1 t.k. sirke
- Tuz, karabiber
- Gerekirse ekstra sicak su
Hazirlanisi:
1) Tavuk suyu ve sirke hariç bütün malzemeleri bir tepsiye alin ve önceden isitilmis 190 derecelik firinda yaklasik 1 saat pisirin
2) Pisen domatesleri bir mutfak robotuna alin, (kendi suyu ile) püre haline getirin
3) Süzgeçten geçirip tencereye alin ve üzerine tavuk suyunu ve sirkeyi ekleyip 10-15 dakika daha kaynatin
4) Karabiber, tuz ve feslegenle tatlandirip sicak servis edin
NOT: Corbaniz kalin olursa biraz sicak su ilave edip bir tasim daha kaynatabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
29 Nisan 2018 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder