Malzemeler:
- 500 gr kusbasi tavuk gögsü
- 1 adet havuç
- 1 adet kirmizi paprika
- 1 ç.b. bezelye
- 1 ç.b. misir
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber, safran veya zerdeçal
Hazirlanisi:
1) Kusbasi tavuk gögsünu yag ile birlikte büyük bir pilav tenceresine alip soteleyin
2) Üzerine minik küpler halinde dogranmis havucu ve biberi ilave edip sotelemeye devam edin
3) Iyice yikanmis pirinci ekleyip 2-3 dakika kadar daha soteledikten sonra sicak suyu ilave edin
4) Konserve bezelye, misir, tuz, karabiber ve safran veya zerdeçali katip paella’yi kisik ateste pismeye birakin
5) Paella suyunu tamamen çekince altini kapatip kapagini örtün ve demlenmeye birakin
6) Hazir olan paella'yi sicak servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder