25 Nisan 2018 Çarşamba

BANANABREAD (muzlu ekmek/kek)

Malzemeler:
- 190 gr un
- 1 t.k. karbonat
- 1 t.k. tarçin
- 150 gr tereyagi
- 200 gr esmer seker
- 2 adet büyük boy iyice olgunlasmis muz
- 1 t.k. vanilya sekeri
- 2 adet büyük boy yumurta

*Üzeri için:
- 1 y.k. toz seker
- 60 gr iri kiyilmis findik, ceviz, pecan cevizi, kaju fistigi,… karisimi
- 1 t.k. tarçin

Hazirlanisi:
1) Bütün kuru malzemeleri eleyerek bir kabin içine alin ve bir çirpma teliyle karistirin
2) Sivi malzemeleri ayri bir kabin içine alip çirpma teliyle çirpin
3) Üzerine püre haline getirilmis muzlari ilave edip karistirmaya devam edin ve kuru malzeme karisimini ekleyin
4) Homojen bir kek hamuru elde edene kadar karistirin ve hamuru önceden yaglanmis kek kalibiniza aktarin
5) Bir kasenin içinde tarçin ve sekeri karistirin. Hamurun üzerine iri kiyilmis kuruyemisleri ve tarçinli seker karisimini serpip keki önceden isitilmis 180 derecelik firina verip pisirin
6) Pisen muzlu ekmegi/keki soguduktan sonra dilediginiz gibi dilimleyip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder