18 Nisan 2018 Çarşamba

KLASIK BROWNIE

Malzemeler:
- 125 gr tuzsuz tereyagi
- 125 gr bitter çikolata
- 3 adet yumurta
- 160 gr toz seker
- 115 gr un
- 1 ç.k. kabartma tozu
- 30 gr kakao
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz

Hazirlanisi:
1) Küp seklinde dogranmis tereyagini ve parçalara bölünmüs çikolatayi bir cam kaba alip au bain-marie usulü eritin
2) Ayri bir kabin içinde yumurtalari sekerle birlikte çirpin
3) Üzerine ilinan çikolata-yag karisimini ekleyip karistirmaya devam edin
4) Son olarak elenmis unu, elenmis kabartma tozunu, kakaoyu, vanilyayi ve tuzu ilave edip bir spatula yardimiyla karistirin ve hamuru yaglanmis (veya pisirme kagidiyla kaplanmis) kaliba aktarip önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
5) Pisen brownie’yi soguduktan sonra dilimleyip dilediginiz gibi servis edin

NOT: Brownie’nin pistigini anlamak için kürdan testi yapin. Orta kismi kuru olmayacak fakat çig de kalmayacak sekilde pisirin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder