24 Nisan 2018 Salı

ANNEMIZIN SOGAN SARMASI

Malzemeler:
- 4 adet büyük beyaz sogan
- Haslamak için su

- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 300 gr ince bulgur
- 300 gr orta yagli dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 2 y.k. domates salçasi
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Sicak su (yaklasik 1 s.b. kadar)
- ½ adet limonun suyu
- Tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kimyon, kirmizi toz biber, pul biber

*Pisirmek için:
- 2 s.b. sicak su
- 1 y.k. sirke veya ½ adet limonun suyu
- Tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1) Soganlari ortadan bölün ve yapraklarini teker teker kaynar suda haslayin. Haslanmis olan soganlari bir süzgeçe alin ve sogumaya birakin. Onlar sogurken iç harcini hazirlayin
2) Sogani rendeleyin, taze baharatlari incecik kiyin. Kalan bütün malzemelerle birlikte bir kabin içine alip yogurun. Azar azar su ilave ederek çig köfte kivaminda bir harç elde edin
3) Soganlari bu harçla sarip bir tencereye dizin ve üzerine bir tabak örtün
4) Pisirmek için sosunu kasede hazirlayip üzerine gezdirin ve kisik ateste pismeye birakin
5) Pisen sogan dolmalarini biraz dinlendirdikten sonra ilik servis edin

Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder