24 Nisan 2018 Salı

IRMIK TATLISI

Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 s.b. yogurt
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 s.b. toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar irmik

*Serbeti için:
- 1 kg toz seker
- 4 s.b. su
- 3-4 damla limon suyu

Hazirlanisi:
1) Bir kabin içine yumurtalari kirin ve çirpin. Üzerine toz sekeri, yogurdu, vanilya sekerini, portakal kabugu rendesini ve ayçiçek yagini ilave edip çirpin
2) Kabartma tozunu ve irmigi ekleyip kek hamuru kivaminda bir hamur elde edin
3) Hamuru yaglanmis firin tepsinize döküp tatliyi önceden isitilmis 180 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
4) O arada serbeti hazirlayin. Serbet içi bir tencereye toz sekeri, suyu ve limon suyunu alip kaynatin
5) Tatli pistikten sonra istediginiz büyüklükte dilimledikten sonra serbetini döküp tatliyi sogumaya birakin
6) Tatli serbetini iyice çekene kadar dinlendirin ve soguk servis edin

NOT: Bu tarifte tatli ve serbet sicak olmali!

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder