Malzemeler:
- Sarma yapragi
*Içi için:
- 2 adet sogan
- 1 kase pirinç
- 1 y.k. toz seker
- 1 t.k. tarçin
- 1 t.k. yenibahar
- 1/2 ç.b. kus üzümü
- 1 t.k. kuru nane
- 1 t.k. kuru maydanoz
- ½ ç.b. zeytinyagi
- 1 s.b. sicak su
- Tuz, karabiber
*Pisirmek için:
- ½ ç.b. zeytinyagi
- 2 s.b. sicak su
- ½ adet limonun suyu
- 1 t.k. tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1) Ince dogranmis soganlari 1/2 ç.b. zeytinyaginda soteleyin
2) Üzerine yikanmis pirinci ekleyip sotelemeye devam edin
3) Sekeri, baharatlari ve kus üzümlerini ilave edip 1 s.b. suyu da kattiktan sonra kisik ateste biraz pisirin
4) Yapraklari bu harç ile sarip tencereye dizin
5) Ayri bir kasede pisirmek için bütün malzemeleri karistirip sarmalarin üzerine gezdirin
6) Zeytinyagli sarmalari kisik ateste pisirin ve dinlendirdikten sonra istege göre ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun :)
11 Nisan 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder