19 Nisan 2018 Perşembe

PIRINCLI ANADOLU CORBASI

Malzemeler:
- ½ adet sogan
- 100-150 gr dana kiyma
- 1 adet domates
- 2 y.k. un
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- ½ ç.b. pirinç
- 1 t.k. domates veya biber salçasiµ
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kuru nane, pul biber
- Sicak su

*Üzeri için:
- 1 y.k. tereyagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber

Hazirlanisi:
1) Yemeklik dogranmis sogani yagda kavurup kiymayi ekleyin
2) Üzerine dogranmis domatesi, salçayi ve unu katin
3) Baharatlari ve suyu ilave edin
4) Corba kaynamaya basladiginda pirinci ve kiyilmis maydanozu ekleyip kisik ateste pismeye birakin
5) Pisen çorbayi biraz dinlendirdikten sonra üzerine kirmizi biberli yag gezdirip karistirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder