19 Nisan 2018 Perşembe

ETLI KURU FASULYE - PIRINC PILAVI - TURSU

Malzemeler:
*Fasulye için:
- 250-300 gr kuru fasulye (aksamdan suda bekletilmis)
- 1 adet sogan
- 400 gr kusbasi dana eti
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz
- Sicak su

*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon

*Tursu için:
- 1 adet orta boy lahana
- ½ bas sarimsak
- 4 adet havuç
- 4 s.b. sirke
- 9 s.b. su
- 10 y.k. tuz
- 10 y.k. toz seker
- 1 avuç nohut

Hazirlanisi:
1) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun. Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
2) Fasulye için aksamdan islatilmis fasulyeleri ince dogranmis sogan ve kusbasi dogranmis etle bir tencereye alin. Üzerine sicak su ilave edip kaynamaya birakin. Fasulyeler hemen hemen pistiginde sosunu hazirlayin. Sosu için bir tavada yag eritin ve üzerine toz biberi katip kavurun. Elde ettiginiz sosu fasulyeye katip tuzu ekleyin ve yaklasik 20 dakika kadar daha kaynatin
3) Tursu için kavanozun/bidonun dibine nohutu ve 3-4 dis sarimsagi koyun. Lahanayi ve havuçlari dilediginiz sekilde dograyip kavanoza/bidona arada bosluk kalmayacak sekilde yerlestirin. Aralarina bir kaç dis sarimsak ilave etmeyi ihmal etmeyin. Üzerine tekrar 2-3 dis sarimsak ekleyin. Ayri bir kabin içinde suyunu hazirlayin. Suyu için sirkeyi, önceden kaynatilmis ve sogutulmus suyu, toz sekeri ve tuzu karistirin. Bu soguk karisimi sebzelerin üzerine ilave edin. Kavanozun/bidonun kapagini iyice kapatin ve yaklasik 1 ay kadar serin ve karanlik bir yerde muhafaza ettikten sonra açip tüketebilirsiniz
4) Yemekler hazir olunca tursuyla birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder