18 Nisan 2018 Çarşamba

RECIPE OF THE DAY

Malzemeler:
*Sebzeli et için:
- 500 gr dana eti
- 2 adet havuç
- 1 adet kirmizi paprika
- 1 adet sari paprika
- 1 adet yesil paprika
- 2 adet kabak
- 1 adet kereviz sapi
- 2 dis sarimsak
- 1 kase konserve mantar
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2-3 y.k. chili sosu
- 1 t.k. kekik
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz, karabiber

*Patates püresi için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. tereyagi
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 1 ç.b. süt

Hazirlanisi:
1) Sebzeleri jülyen usulü kesip ayri ayri soteleyin
2) Etleri jülyen usulü dograyip wok tavasinda ezilmis sarimsak ve baharatlarla birlikte soteleyin
3) Sebzeleri etlere ekleyip chili sosunu ilave edin, hepsini harmanlayin ve bu sekilde bir 5 dakika kadar daha pisirin
4) Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
5) Patatesler yumusadiginda suyunu süzün. Kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
6) Yemekleri sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder