1 Nisan 2018 Pazar

PASKALYA CÖREGI (Belçika’da ‘paaskoek’ olarak bilinir ve Paskalya döneminde yapilir)

Malzemeler:
- 500 gr un
- 30 gr yas maya
- 60 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 220 ml ilik süt
- 50 gr tuzsuz tereyagi (oda isisinda)
- 1 ç.k. tuz

*Üzeri için: çirpilmis 1 adet yumurta

Hazirlanisi:
1) Unu büyük bir yogurma kabinin içine alip ortasina havuz açin. Havuzun ortasina yas mayayi ufalayip yumurtayi kirin. Havuzun dis kismina toz sekeri, tuzu ve minik parçalara bölünmüs tereyagini serpin
2) Ilik sütü mayanin üzerine döküp yavas yavas yogurma islemine baslayin
3) Iyice yogurulmus olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
4) Mayalanan hamurun fazla gazini alip bir merdane yardimiyla unlanmis tezgahta 1 parmak kalinliginda açin ve 10 dakika tezgahta dinlendirin
5) Dinlenen hamuru (büyük) tavsan seklindeki kurabiye kesme kalibiyla kesip önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine alin
6) Cöreklerin üzerini bezle örtüp tekrar 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
7) Ikinci kez mayalanan çöreklerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp önceden isitilmis 210 derecelik firinda yaklasik 15 dakika kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder