Malzemeler:
- 400 gr kuru börülce
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 3-4 adet kurutulmus aci biber
- Tuz
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Börülceleri yikayip tencereye alin ve üzerine sicak su ekleyip 5 dakika haslayin
2) Suyunu süzüp temiz sicak su ekleyin ve börülceler diriligini kaybedene kadar kaynamaya birakin
3) Ayri bir tavada ince kiyilmis sogani yagda kavurun
4) Üzerine salçayi ve kirmizi toz biberi ilave edip 1 dakika kadar daha kavurup hepsini tencereye alin
5) Tuzunu, sarimsaklari ve kurutulmus aci biberleri ekledikten sonra yemek tamamen pisene kadar kisik ateste kaynatin
6) Yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
4 Nisan 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder