Malzemeler:
*Hamur için:
- 1 kg un
- 1 t.k. kuru maya
- 1 t.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su
*Içi için:
- 1 kalip beyaz peynir
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
*Üzeri için: eritilmis tereyagi
Hazirlanisi:
1) Iç harci için beyaz peyniri ezip bir kaseye alin, üzerine kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin
2) Hamur için malzemeleri bir kaba alip yogurun
3) Kulak memesi kivaminda bir hamur elde ettikten sonra 20 dakika mayalanmaya birakin
4) Mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler koparip bir merdane yardimiyla unlu tezgahta tatli tabagi büyüklügünde hamurlar açin
5) Hamurlarin yarisi kaplanacak sekilde harçtan koyup güzelce yayin ve yarim ay olacak sekilde kapatin
6) Gözlemelerin her iki tarafini yagsiz teflon tavada pisirin
7) Pisen gözlemelerin her iki kismina eritilmis tereyagi sürün ve ister sicak, ister soguk servis edin
Afiyet olsun :)
11 Nisan 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder