25 Nisan 2018 Çarşamba

SU BÖREGI

Malzemeler:
*Hamur için:
- 5 adet yumurta
- 1 s.b. ilik su
- 7-8 s.b. un
- 1 t.k. tuz

*Içi için:
- 500 gr beyaz peynir
- 1 s.b. eritilmis tereyagi + ayçiçek yagi karisimi

*Diger malzemeler:
- 4 L sicak su (tencerede 1 t.k. tuz ve 3 y.k. ayçiçek yagi ile birlikte kaynayan!)
- 4 L soguk su

Hazirlanisi:
1) Hamur malzemelerini derin bir kaba alin ve üzerine 1 s.b. ilik suyu ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin. Hamuru 12 esit bezeye bölün
2) Yuvarlak bir firin tepsisini yaglayin vei lk bezeyi tepsi büyüklügünde açin
3) Genis bir 4 L su, tuz ve ayçiçek yagini kaynatin. Ilk açtiginiz yufkayi kaynar suda 1-2 dakika haslayin ve sicak sudan alip soguk su ile doldurulmus büyük kaba alin
4) Haslanan ve soguk suya alinan yufkayi teflon tepsiye veya teflon tavaya yerlestirin ve üzerine tereyagi-ayçiçek yagi karisimindan yayin
5) Üzerine bir miktar ezilmis beyaz peynir serpip diger bezeleri de ayni sekilde açip islemden geçirin ve tüm asamalari tekrarlayin
6) Son yufkayi da yerlestirdikten sonra böregin üzerine hafif bastirin ve üzerine kalan tereyagi-ayçiçek yagi karisimindan sürün
7) Tepsiyi veya tavayi ocagin büyük gözüne alip orta ateste çevirerek her iki tarafini da kizarana kadar pisirin ve su böregini sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder