Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 1 s.b. kirmizi mercimek
- 2 s.b. tavuk suyu
- 6 s.b. sicak su
- 1,5 t.k. tavuk baharati (tuzlu)
*Üzeri için:
- 1 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. kuru maydanoz
Hazirlanisi:
1) Mercimekleri iyice yikayip tencereye alin
2) Üzerine dogranmis patatesi, sogani, tavuk suyunu, sicak suyu ve tavuk baharatini ekledikten sonra kaynamaya birakin
3) Corbayi kisik ateste bütün malzemeler tamamen pisene kadar kaynatin
4) Daha sonra blenderdan geçirin ve ayri bir tavada yagi eritip kuru maydanozu içine ekleyin
5) Maydanozlu yagi çorbaya ekleyip karistirin ve çorbayi sicak servis edin
NOT: Corbanin kivami yogun olursa blenderdan geçirdikten sonra üzerine biraz sicak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
13 Mayıs 2018 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder