2 Mayıs 2018 Çarşamba

ZERDECAL VE DEREOTLU SALATALIK TURSUSU

Malzemeler:
- 2 adet büyük boy salatalik (veya 6 adet küçük)
- 150 gr toz seker
- 150 ml beyaz sirke
- 1 ç.k. karabiber
- 1 ç.k. pul biber
- 1 ç.k. tuz
- 1 ç.k. zerdeçal
- 1 tutam dereotu

Hazirlanisi:
1) Salataliklar ve dereotu hariç bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin
2) Salataliklari 1-1,5 cm kalinliginda kesip kaynayan sirkeli karisima ekleyip karistirarak salataliklarin renkleri degisene kadar pisirin
3) Altini kapatip salataliklari suyuyla birlikte derin bir kabin içine alin
4) Iri dogranmis dereotunu ilave edin
5) Üzerini iki kat streç filmle örtüp sogumaya birakin ve soguk tüketin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder