10 Mayıs 2018 Perşembe

TAS KEBABI + PILAV ÜSTÜ KURU FASULYE

Malzemeler:
*Tas kebabi için:
- 1 kg dana eti
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. kekik
- 1 y.k. tereyagi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 s.b. su
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber

*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon

*Kuru fasulye için:
- 250 gr kuru fasulye (aksamdan suda bekletilmis)
- 1 adet sogan
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1) Tas kebabi için yemeklik dogranmis sogani kusbasi et ve yaglarla birlikte tencereye alip kavurun. Üzerine yarim ay seklinde dogranmis havuçlari ve kalan malzemeleri ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak suyunu katin ve tas kebabini kisik ateste etler tamamen pisene kadar pisirin
2) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun. Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
3) Fasulye için aksamdan islatilmis fasulyeleri ince dogranmis sogan ile bir tencereye alin. Üzerine sicak su ilave edip kaynamaya birakin. Fasulyeler hemen hemen pistiginde sosunu hazirlayin. Sosu için bir tavada yag eritin ve üzerine toz biberi katip kavurun. Elde ettiginiz sosu fasulyeye katip tuzu ekleyin ve yaklasik 20 dakika kadar daha kaynatin
4) Yemekleri sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder