31 Mayıs 2018 Perşembe

MEYHANE PILAVI

Malzemeler:
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 adet büyük sogan
- 1 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 kupa sicak su veya tavuk suyu
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazirlanisi:
1) Dogranmis sogani, biberleri ve yaglari pilav tenceresine alip kavurun
2) Üzerine salçalari ve bulguru ekleyip birkaç dakika daha kavurun
3) Kabugu soyulup iri küp seklinde dogranmis domatesi, sicak suyu veya tavuk suyunu ilave edin
4) Pilavi baharatlarla tatlandirip kisik ateste pismeye birakin
5) Pisen pilavin altini kapatip kapagini örtün ve en az yarim saat demlenmeye birakin
6) Dinlenen meyhane pilavini sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder