Malzemeler:
- 125 gr tereyagi
- 125 gr ayçiçek yagi
- 250 gr yogurt
- 1 ç.k. tuz
- 1/3 adet yas maya
- Alabildigi kadar un (ortalama 1 kg kadar)
*Kizartmak için: ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri (un hariç) büyük bir yogurma kabina alip karistirin
2) Üzerine yavas yavas un ekleyip yogurarak kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3) Hamuru dilediginiz büyüklükte koparip kizgin yagda kizartin
4) Pisen hamurlari kagit havluyla kaplanmis tabaga alip üzerlerine biraz tuz serpin
5) Hamurlari sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan Aynur halamiza çok tesekkür ediyoruz! *
1 Mayıs 2018 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder