Malzemeler:
*Köfte için:
- 2 s.b. ince bulgur
- 1-1,5 s.b. sicak su
- 1 s.b. un
- 2 adet yumurta
- 1 t.k. kimyon
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. kuru nane
- Tuz, karabiber
*Haslamak için:
- 2,5 L su
- Tuz
*Sosu için;
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. zerdeçal
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 dis ezilmis sarimsak
- ½ s.b. su
- 2 adet rendelenmis domates
- Tuz
*Üzeri için:
- 2 s.b. yogurt
- Kiyilmis taze maydanoz
Hazirlanisi:
1) Bulguru bir kaba alip sicak suyunu ilave edin ve üzerini örtüp en az 20 dakika kadar bekletin
2) Köfte için kalan malzemeleri bulgura ekleyip yogurun
3) Hamurdan minik parçalar koparip yuvarlayin ve sekillendirdikten sonra bir tepsiye dizin
4) Köfteleri hafif tuzlu suda yaklasik 20-25 dakika pisirin ve suyunu süzün
5) Ayri bir tavada sosunu hazirlayin. Salçalari, baharatlari, ezilmis sarimsagi, rendelenmis domatesleri yagda kavurun. Üzerine suyu ilave edip 2 dakika kadar kaynatin ve atesten alin
6) Köfteleri sosa bulayip servis tabagina alin ve üzerine bir miktar yogurt gezdirip kiyilmis maydanoz ile süsleyip servis edin
Afiyet olsun :)
8 Mayıs 2018 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder