Malzemeler:
- ½ adet sogan
- 100-150 gr dana kiyma
- 1 adet domates
- 2 y.k. un
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- ½ ç.b. ince bulgur
- 1 t.k. domates veya biber salçasi
- Tuz, karabiber, kuru nane, pul biber
- Sicak su
*Üzeri için:
- 1 y.k. tereyagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
Hazirlanisi:
1) Yemeklik dogranmis sogani yagda kavurup kiymayi ekleyin
2) Üzerine dogranmis domatesi, salçayi ve unu katin
3) Baharatlari ve suyu ilave edin
4) Corba kaynamaya basladiginda ince bulguru ekleyip kisik ateste pismeye birakin
5) Pisen çorbayi biraz dinlendirdikten sonra üzerine kirmizi biberli yag gezdirip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
13 Mayıs 2018 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder