3 Mayıs 2018 Perşembe

KLASIK EZOGELIN CORBASI

Malzemeler:
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. margarin
- 1 adet sogan
- 1 ç.b. ince bulgur
- 1 ç.b. kirmizi mercimek
- 1 y.k. domates salçasi
- 8 s.b. tavuk suyu veya et suyu
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kuru nane

Hazirlanisi:
1) Bir tencereye yaglari alip iri dogranmis sogani kavurun
2) Üzerine salçayi, ince bulguru, yikanmis kirmizi mercimegi ve kirmizi toz biberini ekleyip kavurmaya devam edin
3) Tuzu, karabiberi, kuru naneyi ve tavuk veya et suyunu ilave edip çorbayi pismeye birakin
4) Corba pistikten sonra blenderdan geçirip bir tasim daha kaynattiktan sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder