22 Mayıs 2018 Salı

ENFES IRMIK HELVASI (kus üzümlü)

Malzemeler:
- 1 s.b. irmik
- 1 s.b. toz seker
- 2 s.b. süt
- 4 y.k. tereyagi veya margarin
- 1 ç.b. kiyilmis findik, fistik, ceviz,… karisimi
- ½ ç.b. kus üzümü

Hazirlanisi:
1) Yagi tencereye alip eritin
2) Üzerine irmigi ekleyip renk alana kadar kavurun
3) Sekeri ve sütü bir sos tenceresine alip isitin
4) Renk alan irmige kus üzümünü ve kiyilmis kuruyemis karisimini ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
5) Sicak sütün yarisini tencereye aktarip karistirin ve kalan yarisini da katin
6) Tencerenin üzerini örtüp kisik ateste sütünü çekip irmiklerin üzeri göz göz olana kadar pisirin
7) Helvayi karistirin ve altini kapatip en az 15 dakika dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder