Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 ç.b. süt
- 1 ç.b. soda
- 2 adet yumurta
- Tuz
*Arasi için:
- 100-150 gr pastirma
*Pisirmek için: ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Yaglanmis tavaya bir adet yufkayi serin
2) Ayri bir kabin içinde sütü, sodayi, yumurtalari ve tuzu çirparak karistirin ve bu karisimdan biraz yufkaya sürün
3) Üzerine parçaladiginiz diger yufkayi serpin ve sosla her yerini islatin
4) Parçalara bölünmüs pastirmalari yayin ve son yufkayi da parçalayip üzerine ekleyin
5) Kalan sosla tekrar islatip kenarlardan sarkan yufka parçalarini ortaya dogru kapatin ve böregi önce yüksek ateste, daha sonra kisik ateste sirasiyla her iki tarafini pisirin
6) Pisen pastirmali böregi ister sicak, ister ilik, ister soguk servis edin
Afiyet olsun :)
19 Mayıs 2018 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder