17 Mayıs 2018 Perşembe

KURU FASULYE

Malzemeler:
- 250 gr kuru fasulye (aksamdan suda bekletilmis)
- 1 adet sogan
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1) Fasulye için aksamdan islatilmis fasulyeleri ince dogranmis sogan ile bir tencereye alin
2) Üzerine sicak su ilave edip kaynamaya birakin
3) Fasulyeler hemen hemen pistiginde sosunu hazirlayin
4) Sosu için bir tavada yag eritin ve üzerine toz biberi katip kavurun
5) Elde ettiginiz sosu fasulyeye katip tuzu ekleyin ve yaklasik 20 dakika kadar daha kaynatin
6) Hazir olan fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder