17 Mayıs 2018 Perşembe

LOKANTA USULÜ SALCALI MERCIMEK CORBASI

Malzemeler:
- 2 s.b. kirmizi mercimek
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 3-4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. tereyagi
- 1 y.k. un
- 1 y.k. domates salçasi
- 7-8 s.b. tavuk veya et suyu
- Tuz, karabiber, kuru nane, pul biber, kirmizi toz biber

Hazirlanisi:
1) Sogani ve patatesi rondodan geçirip tencereye alin
2) Kirmizi mercimegi ve tavuk veya et suyunu ekleyip taneler yumusayip patlayana kadar pismeye birakin
3) Ayri bir tavada unu yagda kavurun, üzerine salçayi ve baharatlari ekleyip kavurmaya devam edin
4) Pismis olan çorbaya salçali sosu ekleyin, çorbayi tekrar atese alip 10 dakika kadar daha pisirin
5) Hazir olan çorbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder