Malzemeler:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon
Hazirlanisi:
1) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin
2) Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve en az 3-4 dakika kadar kavurun
3) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin
4) Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
5) Pisen pilavin kapagini kapatip demlenmeye birakin ve daha sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
22 Mayıs 2018 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder