Malzemeler:
- 1 adet lahana
- 1 adet lahana
Içi için:
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 300 gr ince bulgur
- 300 gr orta yagli dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- Su (yaklasik 1 su bardagi)
- Tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kimyon, kirmizi toz biber, pul biber
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 300 gr ince bulgur
- 300 gr orta yagli dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- Su (yaklasik 1 su bardagi)
- Tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kimyon, kirmizi toz biber, pul biber
Pisirmek için:
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi
- Ayçiçek yagi
- Limon suyu
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi
- Ayçiçek yagi
- Limon suyu
Hazirlanisi:
1. Lahanayi yapraklara ayirin, dilediginiz büyüklükte parçalara bölüp kaynayan suda sarilabilecek kivama gelene kadar haslayin
2. Harci için sogani rendeleyin bir kaba alin
3. Taze baharatlari incecik kiyip ilave edin ve kalan malzemelerle birlikte yogurun
4. Azar azar su ilave ederek çig köfte kivaminda bir harç elde edin
5. Lahana parçalarini yaprak sarmasi gibi sarip bir tencereye dizin ve üzerine bir tabak örtün
6. Sosunu bir kasede karistirip üzerine gezdirin ve kisik ateste kaynamaya birakin
7. Pistikten sonra ilinana kadar dinlendirip servis edin
1. Lahanayi yapraklara ayirin, dilediginiz büyüklükte parçalara bölüp kaynayan suda sarilabilecek kivama gelene kadar haslayin
2. Harci için sogani rendeleyin bir kaba alin
3. Taze baharatlari incecik kiyip ilave edin ve kalan malzemelerle birlikte yogurun
4. Azar azar su ilave ederek çig köfte kivaminda bir harç elde edin
5. Lahana parçalarini yaprak sarmasi gibi sarip bir tencereye dizin ve üzerine bir tabak örtün
6. Sosunu bir kasede karistirip üzerine gezdirin ve kisik ateste kaynamaya birakin
7. Pistikten sonra ilinana kadar dinlendirip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder