Malzemeler:
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 adet kabak
- 1 adet kapya biberi
- 1 cay bardagi misir
- 2 yemek kasigi un
- 1 adet limonun suyu
- 1/8 demet dereotu
- 2 su bardagi tavuk suyu
- Sicak su
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Kabaga ve biberi robotttan gecirip bir tencereye alin
2. Üzerine yag ekleyip 2 dakika soteleyin
3. Unu ilav edip kavurmaya devam edin
4. Tavuk suyunu, sicak suyunu, limon suyunu ve baharatlari ekleyip cirparak pisirin
5. Corba kaynamaya basladiginda icine misirlari kapatip kisik ateste pismeye birakin
6. Corba 20-25 dakika pistikten sonra üzerine dereotunu ekleyip atesten alin
7. 10 dakika dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder