Malzemeler:
- 1 adet orta boy kereviz
- 1 adet orta boy kereviz
- 2 dal kereviz sapi
- 1 adet büyük patates
- 1 adet havuç
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1/2 su bardagi kirmizi mercimek
- 1,5 L sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 adet büyük patates
- 1 adet havuç
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1/2 su bardagi kirmizi mercimek
- 1,5 L sicak su
- Tuz, karabiber
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 su bardagi yogurt
- 2 yemek kasigi un
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 su bardagi yogurt
- 2 yemek kasigi un
Hazirlanisi:
1. Bütün sebzeleri minik küp seklinde dograyip veya rendeleyip yag ile birlikte tencereye alip kavurun
2. Üzerine yikanmis kirmizi mercimegi, tuzu, karabiberi ve suyunu ekleyip pismeye birakin
3. Ayri bir kasede yumurta sarisini, yogurdu ve unu çirparak karistirin
1. Bütün sebzeleri minik küp seklinde dograyip veya rendeleyip yag ile birlikte tencereye alip kavurun
2. Üzerine yikanmis kirmizi mercimegi, tuzu, karabiberi ve suyunu ekleyip pismeye birakin
3. Ayri bir kasede yumurta sarisini, yogurdu ve unu çirparak karistirin
4. Sebzeler pistiginde çorbadan bir kaç kasik alip terbiyeye ekleyin ve ilinmasini saglayin
5. Hazir olan terbiyeyi çorbaya aktarin, güzelce karistirin ve bir tasim daha kaynatip altini kapatin
6. Corbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
5. Hazir olan terbiyeyi çorbaya aktarin, güzelce karistirin ve bir tasim daha kaynatip altini kapatin
6. Corbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder