Malzemeler:
- 2 adet büyük boy patlican
- 6 adet patates
- Kizartmak için sivi yag
- 2 adet büyük boy patlican
- 6 adet patates
- Kizartmak için sivi yag
Kiymali harci için:
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Pisirmek için: sicak su + tuz
Hazirlanisi:
1. Patatesleri ve patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Pisireceginiz bir firin kabina önce patatesleri daha sonra da patlicanlari dizin. Üzerine kiymali harci yayin
6. Tuzlu sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
1. Patatesleri ve patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Pisireceginiz bir firin kabina önce patatesleri daha sonra da patlicanlari dizin. Üzerine kiymali harci yayin
6. Tuzlu sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder