Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2 adet yumurta
- 1 cay bardagi aycicekyagi/ zeytinyagi
- 1,5 su bardagi süt
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 3 su bardagi misir unu
- 1 su bardagi un
- 10 gr kabartma tozu
- 1 tutam dereotu
Hazirlanisi:
1. Bir kabin icinde yumurtalari ve yagi yaklasik 2 dakika kadar cirpin
1. Bir kabin icinde yumurtalari ve yagi yaklasik 2 dakika kadar cirpin
2. Sütü, tuzu ve toz sekeri ekleyip cirpmaya devam edin
3. Misir ununu, unu ve kabartma tozunu ilave edip homojen bir hamur elde edin
4. Ince dogranmis dereotlarini katip bir spatula yardimiyla karistirin ve yaglanmis bir firin kabina yayin
5. Misir ekmegini önceden isitilmis 180°C derecelik firinda pisirin
6. Pistikten sonra en az 30 dakika dinlendirin ve servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder