Malzemeler:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 cay bardagi antep fistigi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 cay bardagi antep fistigi
- 1/4 cay bardagi kus üzümü (islatilmis, süzülmüs)
- Tuz
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Pilav için yaglari ve iyice yikanmis pirincleri pilav tenceresine alip kavurun
2. Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyunu ilave edip tuzunu katin
3. Antep fistiklarini ve kus üzümlerini ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve daha sonra servis edin
1. Pilav için yaglari ve iyice yikanmis pirincleri pilav tenceresine alip kavurun
2. Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyunu ilave edip tuzunu katin
3. Antep fistiklarini ve kus üzümlerini ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve daha sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder