24 Ekim 2022 Pazartesi

TAVUKLU BAMYA YEMEGI



Malzemeler:
- 2 adet kücük boy kirmizi sogan
- 1 adet carliston biber
- 1 adet tavuk gögüsü
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 2 adet domates
- 2 dis sarimsak
- 400 gr bamya
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 2 yemek kasigi limon suyu
- 1 tati kasigi tuzlu sebze cesnisi
- 1 cay kasigi karabiber
- Sicak su veya tavuk suyu

Hazirlanisi:
1. Soganlari ve biberi minik dograyip yagda soteleyin
2. Üzerine kusbasi dogranmis tavuklari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Biber salcasini, minik dogranmis domatesleri, sarimsaklari ve baharatlari ekleyin
4. Temizlenmis bamyalari katip 5 dakika daha kavurup limon suyunu ve tavuk suyunu ilave edip 1 saat pismeye birakin
5. Bamyalar pistikten sonra yemegin altini kapatip 10-15 dakika dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder