20 Ekim 2022 Perşembe

PAMUK PASTANE POGACASI



Malzemeler:
- 200 gr margarin (oda isisinda)
- 125 ml su
- 10 gr instant maya
- 35 gr toz seker
- 7 gr tuz
- 2 adet yumurta
- 500 gr un

Üzeri icin:
- 2 adet yumurta sarisi

Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun, hamur önce civiz gibi gelebilir fakat daha sonra kedini toparlayacaktir. Daha fazla un eklemeyin, aksi taktirde pogacalariniz sert olacaktir
2. Elde ettiginiz hamuru 20 dakika üzeri örtülü bir sekilde mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin
4. Üzerlerine hafif bastirip tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
5. Son kez mayalanan pogacalarin üzerine yumurta sarisi sürüp catalla desen verin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 15 dakika pisirin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder