Malzemeler:
Köfte için:
- 500 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 cay kasigi kekik
- 1/8 demlet maydanoz
- 1 cay kasigi toz sarimsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 cay bardagi tane misir
Köfte için:
- 500 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 cay kasigi kekik
- 1/8 demlet maydanoz
- 1 cay kasigi toz sarimsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 cay bardagi tane misir
Pisirmek icin:
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
Sebzeli sosu için:
- 2 adet havuç
- 4 adet carliston biber
- 1 cay bardagi mantar
- 1 cay bardagi chili sosu
- 1 cay bardagi sicak su
- 2 adet havuç
- 4 adet carliston biber
- 1 cay bardagi mantar
- 1 cay bardagi chili sosu
- 1 cay bardagi sicak su
Papillotte patates icin:
- 1 kg patates
- 100 gr tereyagi
- 1/8 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 cay kasigi toz sarimsak
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Misirli köfteler icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 30 dakika buzdolabinda dinlendirin
2. Dinlenen köfteyi ceviz büyüklügünde toplar haline getirin ve aycicekyaginda heryeri pisecek sekilde kizartin
3. Pisen köfteleri ayri bir kaba alin ve ayni tavada havuc ve biberleri soteleyin
4. Üzerine mantari, chili sosunu ve suyu ekleyip 5 dakika kaynamaya birakin
5. Patatesleri soyun ve bir kaba alin
1. Misirli köfteler icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 30 dakika buzdolabinda dinlendirin
2. Dinlenen köfteyi ceviz büyüklügünde toplar haline getirin ve aycicekyaginda heryeri pisecek sekilde kizartin
3. Pisen köfteleri ayri bir kaba alin ve ayni tavada havuc ve biberleri soteleyin
4. Üzerine mantari, chili sosunu ve suyu ekleyip 5 dakika kaynamaya birakin
5. Patatesleri soyun ve bir kaba alin
6. Ayri bir kabin icinde yumusak tereyagini baharatlarla karistirin ve patateslere ekleyin
7. Bir firin tepsisini önce aliminium folyo ve daha sonra yagli kagitla kaplayin
8. Icine tereyagli baharatli patatesleri aktarip papillotte olusturun, yani tereyagli patatesleri yagli kagit ve alimium folyonun icine sarin
9. 200°C derecelik firinda 45-60 dakika kadar pisirin
10. Chili soslu misirli köfteleri tereyagli patateslerle sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder