Malzemeler:
Bolonez sosu icin:
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
Bolonez sosu icin:
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 2 adet kereviz sapi
- 2 dis sarimsak
- 500 gr dana kiyma
- 500 gr domates
- 2 dis sarimsak
- 500 gr dana kiyma
- 500 gr domates
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 su bardagi su
- 1 adet kesme seker
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi su
- 1 adet kesme seker
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 adet defne yapragi
- 1 cay kasigi aci chili oil
- Tuz, karabiber, kekik
- Tuz, karabiber, kekik
Makarna hamuru icin:
- 400 gr un
- 4 adet yumurta
- 1 tatli kasigi tuz
Hazirlanisi:
1. Bütün sebzeleri incecik dograyip yag ile birlikte tavaya alip soteleyin
2. Üzerine kiymayi, domates salcasini ve baharatlari ilave edip sotelemeye devam edin
3. Iyice sotelenen sebzeli kiymanin üzerine domatesleri, sekeri ve suyu ekleyip sosu kalinlasana kadar pismeye birakin
1. Bütün sebzeleri incecik dograyip yag ile birlikte tavaya alip soteleyin
2. Üzerine kiymayi, domates salcasini ve baharatlari ilave edip sotelemeye devam edin
3. Iyice sotelenen sebzeli kiymanin üzerine domatesleri, sekeri ve suyu ekleyip sosu kalinlasana kadar pismeye birakin
4. Makarna hamuru icin unu, yumurtalari ve tuzu bir kabak alip yogurun
5. Sert bir hamur elde ettikten sonra 10 dakika kadar yogurmaya devam edin
6. Hazir olan hamuru strec filme sarip oda isisinda 20 dakika dinlendirmeye birakin
7. Dinlenen hamuru önce merdane yardimiyla biraz inceltin ve daha sonra makarna makinesine alip 1 numaraya kadar inceltmeye devam edin
8. Tagliatelle seklinde kesip tuzlu sicak suda 2-3 dakika haslayin
9. Haslanan makarnalari bolonez sosuyla karistip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder