Malzemeler:
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 3 adet yesil biber
- 1 adet havuç
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 3 adet yesil biber
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi un
- 2 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi toz seker
- 100 ml krema
- 400 ml su
- Tuz, karabiber
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi un
- 2 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi toz seker
- 100 ml krema
- 400 ml su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Kusbasi tavuk gögüsünü ayçiçek yagi ile birlikte derin bir tavaya alip soteleyin
1. Kusbasi tavuk gögüsünü ayçiçek yagi ile birlikte derin bir tavaya alip soteleyin
2. Üzerine ince sekilde dogranmis sebzeleri ve sarimsagi ekleyip sotelemeye devam edin
3. Ayri bir tavada unu ve baharatlari alip kavurun
3. Ayri bir tavada unu ve baharatlari alip kavurun
4. Baharatlari kokusu cikana kavurduktan sonra kremayi ve suyu katip kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
5. Sos kalinlastiginda tavuklara kapatin ve 5 dakika daha pisirin
5. Sos kalinlastiginda tavuklara kapatin ve 5 dakika daha pisirin
6. Tavuklar ve sebzeler sosla özlestiginde sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder