12 Ekim 2022 Çarşamba

MANTARLI BBQ SOSLU TAVUK YANINDA CHILI SOSLU KARNABAHAR VE RÖSTI



Malzemeler:
Mantarli bbq soslu tavuk icin:
- 4 adet tavuk fileto
- 2 yemek kasigi aycicek yagi
- 1 su bardagi bbq sosu 
- 1 cay bardagi su
- 1 kase konserve mantar
- Tuz, karabiber

Chili soslu karnabahar icin:
- 1 adet karnabahar
- 6 yemek kasigi zeytinyagi/ aycicekyagi
- 1/2 limonun suyu
- 1 tatli kasigi toz sarimsak
- 1 tatli kasigi toz kirmizi biber
- 1 tatli kasigi chili oil (tarifi blog'da)
- 1 yemek kasigi bal
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 yemek kasigi galeta unu

Rösti (Isviçre mutfagina ait çitir patates) için:
- 4 adet patates
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi un
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kasigi krema
- Tuz, karabiber, muskat cevizi
- Ayçiçek yagi (kizartmak için)

Hazirlanisi:
1. Bbq soslu tavuk icin tavuklari ince fileto kesip tuz ve karabiberle tatlandirip yagda kizartin
2. Pisen tavuklarin üzerine bbq sosu, su ve dogranmis mantarlari ekleyip 15 dakika pismeye birakin
3. Chili soslu karnabahar icin galeta unu haric sos icin bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin
4. Ciceklere ayirdiginiz karnabaharlari icine ekleyip harmanlayin
5. Galeta ununu ekleyip karistirin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip önceden isitilmis 220°C derecelik firina verin
6. Rösti için yumurtayi ve kremayi bir kabin içine alip çirpin
7. Üzerine unu, baharatlari, incecik kiyilmis sogani ve rendelenmis patatesleri ilave edip karistirin
8. Hazir olan harci 1 parmak kalinliginda olacak sekilde derin dondurucunuzun içine sigacak bir tepsiye yayip 1 saat bekletin
9. Dilediginiz sekilde bir kurabiye kesme kalibiyla rösti'leri kesip tekrar 1 saat derin dondurucuda dondurduktan sonra kizgin yagda kizartin
10. Mantarli bbq soslu tavugu, chili soslu karnabaharlari ve kizartilmis röstileri sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder