Malzemeler:
Hamur için:
Hamur için:
- 500 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- Alabildigi kadar ilik su
- 1 tatli kasigi tuz
- Alabildigi kadar ilik su
Bezeleri açmak için karisim:
- 1 su bardagi misir nisastasi
- 1 su bardagi un
- 1 su bardagi misir nisastasi
- 1 su bardagi un
Ara katlari için yag karisimi:
- ½ su bardagi ayçiçek yagi
- 150 gr tereyagi
- ½ su bardagi ayçiçek yagi
- 150 gr tereyagi
Iç harci için:
- 6 adet haslanmis patates
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, pul biber
- 6 adet haslanmis patates
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, pul biber
Hazirlanisi:
1. Hamur malzemelerini bir yogurma kabina alip yumusak bir hamur elde edin ve üzerini örtüp 20-30 dakika oda isisinda dinlenirin
2. Iç harci için haslanmis patatesleri minik küpler halinde dograyip baharatlarla tatlandirin ve yag ekleyip bir çatal yardimiyla biraz ezerek karistirin
3. Dinlenen hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4. Bezelerin ilk 13 adetini tek tek nisasta-un karisimiyla tabak büyüklügünde açin
5. Hamurlarin arasina eritilmis yag ile ayçiçek yagi karisimi sürerek üst üste dizin
6. Kalan 7 adet bezeyi de ayni sekilde yapin
7. 13 katli hamuru bir merdane yardimiyla tepsinizin büyüklügünde açin ve yaglanmis tepsiye yerlestirin
8. Üzerine hazirladiginiz harci yayip 7 katli hamuru da ayni sekilde açip üzerine kapatin
9. Böregi dilediginiz sekilde dilimleyin ve tekrar yag karisimindan bir miktar sürüp önceden isitilmis 200-220 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
1. Hamur malzemelerini bir yogurma kabina alip yumusak bir hamur elde edin ve üzerini örtüp 20-30 dakika oda isisinda dinlenirin
2. Iç harci için haslanmis patatesleri minik küpler halinde dograyip baharatlarla tatlandirin ve yag ekleyip bir çatal yardimiyla biraz ezerek karistirin
3. Dinlenen hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4. Bezelerin ilk 13 adetini tek tek nisasta-un karisimiyla tabak büyüklügünde açin
5. Hamurlarin arasina eritilmis yag ile ayçiçek yagi karisimi sürerek üst üste dizin
6. Kalan 7 adet bezeyi de ayni sekilde yapin
7. 13 katli hamuru bir merdane yardimiyla tepsinizin büyüklügünde açin ve yaglanmis tepsiye yerlestirin
8. Üzerine hazirladiginiz harci yayip 7 katli hamuru da ayni sekilde açip üzerine kapatin
9. Böregi dilediginiz sekilde dilimleyin ve tekrar yag karisimindan bir miktar sürüp önceden isitilmis 200-220 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder