Malzemeler:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 1 kase mantar
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 kase mantar
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz
Hazirlanisi:
1. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
2. Üzerine bulguru, sarimsaklari ve mantarlari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3. Son olarak üzerini sicak suyunu ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5. En az yarim saat demlenen bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
1. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
2. Üzerine bulguru, sarimsaklari ve mantarlari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3. Son olarak üzerini sicak suyunu ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5. En az yarim saat demlenen bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder