Malzemeler:
Kilis tava için:
- 4 adet patlican
- 800 gr kiyma
- 1 adet kapya biberi
- 2 adet köy biberi
- 1 adet sogan
- 3 dis sarimsak
- 1/4 demet maydanoz
- 2 yemek kasigi biber salcasi
- Tuz
- Karabiber
- 4 adet patlican
- 800 gr kiyma
- 1 adet kapya biberi
- 2 adet köy biberi
- 1 adet sogan
- 3 dis sarimsak
- 1/4 demet maydanoz
- 2 yemek kasigi biber salcasi
- Tuz
- Karabiber
Üzeri icin:
- Domates
- Biber
- Domates
- Biber
Nohutlu bulgur pilavi icin:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 1 çay bardagi haslanmis nohut
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari soyup ince dilimleyin ve tuzlu suda 30 dakika bekletin
2. Ayri bir kabin icine satirdan gecirilmis sebzeleri ve kiymayi alin
3. Salcayi ve baharatlari ekleyip yogurun
4. Patlicanlari süzüp bir firin kabina yerlestirin ve üzerine elde ettiginiz köfteyi yayin
5. Dilimlenmis domates ve biberle süsleyip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 40-45 dakika pisirin
1. Patlicanlari soyup ince dilimleyin ve tuzlu suda 30 dakika bekletin
2. Ayri bir kabin icine satirdan gecirilmis sebzeleri ve kiymayi alin
3. Salcayi ve baharatlari ekleyip yogurun
4. Patlicanlari süzüp bir firin kabina yerlestirin ve üzerine elde ettiginiz köfteyi yayin
5. Dilimlenmis domates ve biberle süsleyip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 40-45 dakika pisirin
6. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
7. Üzerine bulguru ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
8. Son olarak üzerini sicak suyunu, nohutlari ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
9. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
10. En az yarim saat demlenen bulgur pilavini kilis tavasiyla birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder