30 Ocak 2018 Salı

BIR GECE ÖNCEDEN MARINE EDILMIS ET

Malzemeler:
*Et için:
- 1 kg dana bonfile
- 1 t.k. kekik
- 1 t.k. karabiber
- 2-3 y.k. zeytinyagi

*Rösti (Isviçre mutfagina ait çitir patates) için:
- 4 adet patates
- 1 adet sogan
- 2 y.k. un
- 1 adet yumurta
- 2 y.k. krema
- Tuz, karabiber, muskat cevizi
- Ayçiçek yagi (kizartmak için)

*Kavrulmus salata için:
- 2 adet havuç
- ¼ adet lahana
- 2 y.k. zeytinyagi
- 1 kase yogurt
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Etleri bir kabin içine alip üzerine yagi ve baharatlari ekleyip karistirin. Kabin üzerini streç filmle kaplayip ertesi gününe kadar buzdolabinda dinlendirin. Etleri yagsiz tavada pisirin
2) Rösti için yumurtayi ve kremayi bir kabin içine alip çirpin. Üzerine unu, baharatlari, incecik kiyilmis sogani ve rendelenmis patatesleri ilave edip karistirin. Hazir olan harci 1 parmak kalinliginda olacak sekilde derin dondurucunuzun içine sigacak bir tepsiye yayip 1 saat bekletin. Yuvarlak kurabiye kesme kalibiyla rösti'leri kesip tekrar 1 saat derin dondurucuda dondurduktan sonra kizgin yagda kizartin
3) Lahanayi incecik iyip rendelenmis havuçlar, tuz, karabiber ve yag ile birlikte bir tavaya alip soteleyin. Sogumasi için bir kenara alin ve daha sonra yogurtla karistirin
4) Eti ve röstileri sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder