9 Ocak 2018 Salı

KLASIK ANNEANNE TABAGI

Malzemeler:
- Patates kizartmasi
- Biber tursusu

*Köfte için:
- 500 gr orta yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. ekmek içi
- 1 y.k. kuru nane
- Bir tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 20 dakika kadar buzdolabinda dinlendirin
2) Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra az yagli tavada veya mangalda pisirin
3) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin, üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
4) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu) ve tuzu ilave edin
5) Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
6) Hazir olan yemekleri sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder